Placute decorative – un lucru care ne face ziua mai frumoasa

Placute decorative – un lucru care ne face ziua mai frumoasa

Viata cotidiana a devenit foarte dinamica mai ales in marile metropole. Fie ca suntem angrenati in drum catre birou, acolo unde avem o multime de lucruri de rezolvat, fie ca ne aflam in drum catre casa sau pentru a lua copilul de la scoala, cuvantul comun este „dinamism”.

Odata ajunsi acasa simtim nevoia sa ne relaxam intr-un cadru destins care ne ofera liniste si buna dispozitie alaturi de cei dragi.

Un lucru care „da culoare” casei noastre sunt obiectele de decor (stickere de perete, tablouri, placute decorative, etc).

Originea placutelor decorative se pierde undeva in negura istoriei. Initial, au fost realizate din ceramica arsa pictata manual. Odata cu evolutia societatii, acestea au inceput sa fie realizate din diverse tipuri de materiale: lemn, lut, metal, etc si pot contine diverse mesaje sau imagini.

Placuta decorativa din lemn, model fluturi "In aceasta casa"

Placuta decorativa din lemn : În aceasta casa - LAVENDER

Modul in care sunt realizate difera de la un material la altul

Spre exemplu, placutele decorative din metal sunt ambutisate si lacuite pentru a creea un efect vizual spectaculos. Grosimea acestora este variabila, iar marginile sunt fasonate si au colturi rotunjite pentru a nu pune in pericol integritatea fizica ale celor care le manevreaza.

Cele din lemn sunt prelucrate manual si sunt tratate contra cariilor si a mucegaiului. Ulterior sunt pictate si lacuite de mana.

Placute decorative – un mod in care ne putem personaliza gardul

Placutele decorative sunt potrivite si pentru cadouri. Sunt usor de gasit (ne pot scuti de drumuri inutile), se pot personaliza foarte usor si reprezinta un cadou original.

Cu ajutorul acestora se poate decora gardul sau usa apartamentului (se pot folosi ca si numere sau ca placute pe care sa apara denumirea strazii).

Sunt realizate din ceramica rosie vopsita si introdusa lin cuptor la o temperatura de 900 de grade. Urmeaza individualizarea lor prin pictare, glazurare si o ardere finala la o temperatura in jur de 1050 de grade.

Pot fi folosite pentru a transmite diferite mesaje

In ultima perioada, aceste obiecte decorative au inceput sa fie folosite in cadrul unor evenimente speciale (nunti si botezuri).

Se pot folosi pentru a afisa mesajele de intampinare, pentru directionarea invitatilor, pentru spatiul destinat fotografiilor, pentru candy bar sau pentru afisarea numelor invitatilor.

Marturiile realizate pe placutele decorative din ceramica cu aspecte vintage sunt de asemenea un cadou de neuitat pentru invitatii prezenti la o nunta.

Cuierele pot fi personalizate folosind o asemenea aecorativa, care este  atasata in partea superioara si poate contine imagini sau mesaje de bun venit.

User:

Infinitesunshine.ro comercializeaza articole de colectie si produse cu mesaje motivationale pentru cei care apreciaza frumosul si tot ce e minunat in jurul lor.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu