Cutite Karambit – traditie si design

Cutite Karambit – traditie si design
Cutite Karambit – traditie si design

Notiunea de karambit reprezinta o necunoscuta pentru multi dintre noi.

In ultimul timp insa acest model de cutit a inceput sa fie cunoscut mai ales in lumea gamerilor ca fiind una dintre cele mai bune arme albe din joc (sub denumirea de cutit karambit cs go).

Ce este karambit-ul?

Karambitul este un cutit ale carui origini dateaza de la inceputul secolului al XI-lea. A fost initial realizat din piatra si folosit de catre fermierii din Indonezia ca instrument agricol, iar in scurt timp s-a ranspindit in toata regiunea Asiei de sud est.

Forma acestuia deriva din cea de secera (instrument foarte folosit in agricultura in Asia, in special pentru munca campurilor de orez).

Exista pareri ale unor istorici ca acest cutit ar fi aparut in timpul luptelor de cocosi, sub forma unor „pinteni” care erau atasati la picioarele acestora .

Insasi traducerea cuvantului „Karambit” are ca optiuni „pinten” sau „coada de cocos”.

Forma acestuia poate este diferita de la o regiune geografica la alta, in functie de influentele suferite de-a lungul timpului, dar forma de baza este curbata iar lama este pe baza de arc.

Acest tip de cutit este remarcabil pentru precizia si usurinta in utilizare si este folosit atat pentru uzul casnic cat si pentru autoaparare.

In lupta, utilizatorul cutitului poate schimba cu usurinta directiile de lovire, iar lama in forma de gheara de tigru permite atat miscari se strapungere cat si de prindere si de agatare ale bratului adversarului.

Cutite Karambit

Designul cutitului este de exceptie

Forma rotunda a cutitului aduce aminte de Yin si Yang – cele doua forte de baza ale universului.

Desi exista numeroase variante ale cutitului, forma de baza este aceeasi, iar partile componente sunt:

  • lama curbata
  • varful cutitului
  • marginea interioara
  • marginea exterioara
  • manerul ergonomic
  • inelul din varful manerului

Tipologia acestui cutit include si variante traditionale care provin din alte zone (in special din Filipine) ce se remarca prin faptul ca le lipesc anumite elemente constructive sau au mai multe elemente de baza.

De exemplu se pot intalni cutite care au inelele amplasate pe ambele parti sau la care inelul este amplasat in apropiere de podul palmei.

Usurinta in manevrare provine de la manerul ergonomic care ofera posibilitatea utilizatorului de a utiliza mai multe tipuri de prize, iar inelul din varful manerului ofera un element de siguranta suplimentar.

Cu ajutorul acestuia degetul mare sau aratator poate fi folosit pentru a asigura fixarea suplimentara a cutitului.

Puteti cumpara unul din aceste cutite karambit din magazinul nostru.

User:

Infinitesunshine.ro comercializeaza articole de colectie si produse cu mesaje motivationale pentru cei care apreciaza frumosul si tot ce e minunat in jurul lor.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu